Ons asbestsanering stappenplan
De asbestsanering die vervolgens plaatsvindt, moet onder specifieke condities uitgevoerd worden die voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Hieronder vindt u het stappenplan dat we doorgaans volgen voor het verwijderen van asbest. Indien nodig kunnen we ook de renovatie- en sloopwerkzaamheden binnen uw pand of huis op ons nemen. Hierdoor kan hele proces efficiënt en gestroomlijnd ingericht worden.
1. Asbestinventarisatierapport
Het onafhankelijk inventarisatiebureau inspecteert welke bronnen asbest bevatten en doet hiervan een melding bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS).
2. Plan van aanpak en offerte
Op basis van het inventarisatierapport maken wij een plan van aanpak en een daarop aansluitende offerte.
3. Ontvangst van offerte
Het plan van aanpak in combinatie met een strak tijdspad zorgt ervoor dat we tijdens de asbestsanering zoveel mogelijk hinder kunnen voorkomen en faalkosten weten te minimaliseren.
4. Asbestsanering
Onze specialisten zijn gediplomeerd en zorgen voor een efficiënte uitvoer van de asbestsanering. Voorafgaand moeten we melding doen bij diverse overheids- en gemeentelijke instanties en wanneer blijkt dat de asbestsanering afwijkt van de inventarisatie, moet de situatie opnieuw beoordeeld worden.
5. Vrijgeven van locatie
Na de sanering inspecteert een onafhankelijke derde partij/laboratorium of de locatie in kwestie vrijgegeven kan worden. Ook het regelen van de laboratorium wordt door ons verzorgd, u hoeft hier niets voor te doen.
6. Afhandeling
Alle verwijderde asbesthoudende materialen moeten conform de wet afgevoerd worden. Na de asbestsanering ontvangen we een stortbewijs en het officiële vrijgaverapport. Met het rapport kunnen we de afronding van de sanering melden bij het LAVS.